Bir kısım kardeşlerime hususi bir mektuptur.
Yazıda usanan ve ibadet ayları olan şuhûr-u selâsede sair evradı, beş cihetle (Hâşiye) ibadet sayılan Risale-i Nur yazısına tercih eden kardeşlerime iki hadîs-i şerifin bir nüktesini söyleyeceğim.
Birincisi: يُوزَنُ مِدَادُ الْعُلَمَاءِ بِدِمَاءِ الشُّهَدَاءِ Yani “Mahşerde ulema-i hakikatin sarf ettikleri mürekkep, şehitlerin kanıyla muvazene edilir; o kıymette olur.”
İkincisi: مَنْ تَمَسَّكَ بِسُنَّتٖى عِنْدَ فَسَادِ اُمَّتٖى فَلَهُ اَجْرُ مِاَةِ شَهٖيدٍ Yani “Bid’aların ve dalaletlerin istilası zamanında sünnet-i seniyeye ve hakikat-i Kur’aniyeye temessük edip hizmet eden, yüz şehit sevabını kazanabilir.”
...
Hâşiye: Bu kıymetli mektupta Üstadımızın işaret ettiği beş nevi ibadetin kendilerinden izahını talep ettik. Aldığımız izah şöyledir.
Lem’alar Risalesi, Bediüzzaman Said Nursî’nin imana, ibadete ve Kur’an hakikatlerine dair pek çok temel meseleyi ele aldığı, Risale-i Nur Külliyatı’nın önemli eserlerinden biridir. Yazı boy ve ciltsiz baskısı, özellikle istinsah (el yazısı ile çoğaltma) çalışmaları için hazırlanmış olup, geniş satır aralıkları sayesinde kolay yazım ve not alma imkânı sunar.
Yazı Boy formatı, Risale-i Nur’un istinsah geleneğini sürdürmek isteyenler için idealdir. Ciltsiz yapısı, kitabı hafif ve kolay taşınabilir hale getirirken, ders halkalarında ve bireysel okumada da pratik bir kullanım sağlar.
Yazı Boy Lem’alar Mecmuası (Ciltsiz), Risale-i Nur’u hem okuyarak hem de yazarak öğrenmek isteyen talebeler, ders grupları ve iman hakikatlerinde derinleşmek isteyen herkes için değerli bir kaynaktır.